ΑΦΙΞΗ
#
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
#
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η Νάξος

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο και το πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Το «νησί της Αριάδνης» όπως αποκαλείται και βρίσκεται στην «καρδιά» του Αιγαίου. Η νευραλγική του θέση, καθώς αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολικής Ευρώπης - Ασίας και Νότιας Ευρώπης - Αφρικής, συνετέλεσε στο να διαγράψει μία πλούσια ιστορική πορεία ανά τους αιώνες.

Portara in Naxos Town

Το νησί

Πρωτεύουσα της Νάξου είναι η Χώρα, όπου βρίσκεται η φημισμένη Πορτάρα (το «σήμα κατατεθέν» του νησιού) και το εντυπωσιακό Ενετικό Κάστρο. Η ενδοχώρα χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά χωριά, εύφορη γη, ενώ στην περιοχή της Τραγέας βρίσκεται το υψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, ο Δίας (ή Ζα). Ταυτόχρονα, το νησί διαθέτει υπέροχες - οργανωμένες ή πιο ερημικές - παραλίες, ιδανικές για κολύμπι και θαλάσσια σπορ.

 

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε,

 

την Πορτάρα, που βρίσκεται στη Χώρα, στο νησάκι Παλάτια που ενώνεται με την πόλη με μία στενή λωρίδα γης. Πρόκειται για την είσοδο του Ναού του Απόλλωνα που χρονολογείται τον 6ο αι. π.Χ. και άρχισε να χτίζεται από τον τύραννο Λύγδαμι, αλλά με την πτώση της τυραννίας έμεινε ημιτελής.

 

το Ενετικό κάστρο της Νάξου / την Καστροπολιτεία της Νάξου που ιδρύθηκε το 1207 από το Μάρκο Σανούδο (για το λόγο αυτό το κτίσμα ονομάζεται και ως «Κάστρο του Σανούδου»), όταν ο ενετός διπλωμάτης και στρατιωτικός κατέλαβε 17 νησιά του Αιγαίου και σχημάτισε το Δουκάτο του Αιγαίου, με έδρα τη Νάξο. Το κάστρο χτίστηκε πάνω από στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης της Νάξου, αφού πρώτα ο Σανούδος κατέλαβε το βυζαντινό Κάστρο τ' Απαλίρου. Περιμετρικά του κάστρου χτίστηκαν δώδεκα μεγάλοι πύργοι, εκ των οποίων σήμερα σώζεται μόνο ένας (ο κυκλικός πύργος των Κρίσπι που μετονομάστηκε σε πύργο του Γλέζου).

Νάξος

Ο απόλυτος προορισμός

Naxos Town
Vinci, Portara
The Venetian Castle in Naxos Town
 
Book Direct with us
10% off

Κάντε κράτηση απευθείας με εμάς »

Πληρώστε τουλάχιστον 10% λιγότερο όταν κάνετε κράτηση απευθείας με εμάς. Για όλη την διάρκεια της περιόδου, ανεξάρτητα από διάρκεια διαμονής.

Naxos Hotel Offer

Έκπτωση

20%

Κάντε κράτηση απευθείας με εμάς και θα έχετε 20% έκπτωση στα ποτά στην πισίνα. Απολαύστε περισσότερο, πληρώστε λιγότερο.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ »

Γιατί να κλείσετε απευθείας με εμάς

Εγγύηση καλύτερης τιμής. Τουλάχιστον 10% φθηνότερα στο δωμάτιο και έκπτωση 20% στα ποτά στην πισίνα.

Απλά εισάγετε ημερομηνίες στο επίσημο σύστημα κρατήσεων μας, δείτε τιμές και διαθεσιμότητες και επιλέξτε το δωμάτιο ή τα δωμάτια που επιθυμείτε. Θα λάβετε άμεση επιβεβαίωση. Δεν θα χρειαστείτε ούτε εκπτωτικούς κωδικούς ούτε ιδιαίτερους όρους διαμονής. Τόσο απλά.

Διαθεσιμότητα & Τιμές »